fbpx

Vilka åtgärder har vi på Drivkraft gjort för att minska spridningen av Covid-19?

Redan när viruset började spridas i Sverige så drog vi ner på antalet platser på vår gruppträning för att kunna ha bra avstånd mellan deltagarna. Vi tog även bort övningar där man jobbar i par, eller där man delar utrustning med varandra. 

Vi har satt upp extra pappershållare på alla träningsytor samt i gruppträningssalarna och i närheten av dessa hänger sprayflaskor med ytdesinfektion. Runt om på anläggningen finns också handsprit.

Efter pandemilagen har vi mätt upp alla våra salar och ytor och därefter satt upp skyltar som visar hur många personer som får vistas på varje ställe. Vår träningsanläggning är på 2000 kvm varav 1800 kvm är träningsyta. Detta innebär att vi skulle kunna ha 180 personer i våra lokaler samtidigt men vi har valt att sätta en gräns på 140 personer. Detta för att minska eventuell trängsel och för att våra besökare ska kunna känna sig extra trygga.

Löpbanden har vi grupperat två och två och det finns koner som man kan ställa ut på konditionsmaskinen bredvid sig för att inte någon annan ställer sig precis intill.

Utöver detta så uppmanar vi alla att tvätta och sprita sina händer noggrant när man kommer till oss, att man gör rent utrustningen både innan och efter man använder den men viktigast av allt – att man stannar hemma vid minsta symtom.

Vi upprepar vikten av god hygien och ber att dig som känner någon form av symptom, eller har nära anhörig som är drabbad att stanna hemma! Det är dock väldigt bra i dessa tider att ni som är friska tränar, men vi ber er alla som är här på gymmet att följa nedan:

 

  • Tvätta händerna med tvål när du kommer i minst 20 sek innan du spritar dom
  • Gör rent den utrustning du använder innan och efter
  • Täck munnen vid hosta/nysning

ÅTGÄRDER SOM VIDTAGITS PÅ GYMMET

Rutinerna för städ och rengöring utökas, våra städare kommer nu både förmiddagar eftermiddagar och även receptionspersonalen städar regelbundet. Vi har halverat platserna på våra gruppträningspass. I alla gruppträningssalar samt gymmet har vi installerat nya dispensers med ytdesinficerande medel så att vi enkelt kan torka av både före och efter vi använder redskapen. Minikraft håller tillfälligt stängt tills vidare. Barnkurserna skjuts upp tills vidare.

Vi erbjuder dessutom alla medlemmar i riskgrupp att hjälpa till med hemkörning av varor från närliggande butiker.

ONLINETRÄNING

Nu kan vi erbjuda ett flertal olika onlinepass. I dagsläget erbjuder vi varje vecka bål, mobilitet och hemmacirkel. Du bokar precis som vanligt din plats och får innan passet en länk till zoom där vi sänder passet. Se schemat för tider och bokning.

 

 

UTOMHUSTRÄNING

Utomhusträning erbjuder vi måndagar, onsdagar och lördagar kl 11:10. Här ses vi vid parken bredvid huvudstagrillen och använder främst kroppsvikt vid övningarna i passet.