fbpx

BODYSTEP

Bodystep har enkel trappträning som kärna, testa själv på Drivkraft Solna

BODYSTEP är energigivande stepträning som får dig att känna dig fri och levande. I takt till musik utförs steg och enkla rörelser på, över och runt en justerbar bräda. Omedelbar motivation får du från skön musik som alla kan sjunga med i. Resultatet blir konditionsträning blandat med styrka som formar och tonar din kropp.

 

SE SCHEMA

 

Enkel trappträning är kärnan av BODYSTEP

En konditionsklass som verkligen kommer åt både säte och lår. Steg för steg över stepbrädan coachas du av inspirerande instruktörer som vet precis hur de ska guida dig till ett både roligt och effektivt pass. För visst handlar det om träning, men det blir också en hel del bus och kul på vägen!

Genom hela passet spelas grymma hits som ger verkliga injektioner av energi och bidrar med stilen till passets rörelser. Varje låt fokuserar på ett antal specifika övningar som tillsammans skapar en energigivande helkroppsträning. 

Ny musik och koreografi släpps var tredje månad, precis som i alla LES MILLS program. 

Ett typiskt BODYSTEP-pass börjar med uppvärmning följt av en introduktion av de vanligaste övningarna i passet. Därefter kommer intensitet och rörelseomfång gradvis att höjas under passets gång. Sedan ökas intensiteten när vi jobbar mot de två första pulstopparna. Därefter kommer partyblocket och fartblocket. Under den tredje och sista pulstoppen får du verkligen möjlighet att riktigt utmana dig själv. Varje block åtföljs av tid för återhämtning. 

Efteråt får du möjlighet att andas ut och hämta andan innan det är dags för mag- och överkroppsträning på golvet. Passet avslutas med nedvarvning.

BODYSTEP är ett pass som passar alla träningstyper och du kan smidigt öka eller sänka intensiteten genom att helt enkelt öka eller sänka höjden på stepbrädan.

Detaljer:

  • Längd: 55 min
  • Typ av träning: Konditionsträning på stepbräda
  • Intensitet: Hög

Passar dig som:

  • vill förbättra både kondition och koordination
  • vill stärka ditt skelett och bentätheten, förbättra bålstyrkan och öka din hjärt- och lungkapacitet
  • vill boosta din förbränning