fbpx
InBody - mätning av kroppssammansättning och fettmätning

InBody – Ta reda på din kroppssammansättning

Varför?

Din hälsa beror på mer än bara din vikt. En InBody vägning visar hur fördelningen av muskler, fett och vatten ser ut i din kropp ger en tydlig bild av hur kroppen mår. En InBody-vägning kan hjälpa dig att styra din kost och träningsplan så att du når dina mål.

Din första mätning ger dig en nulägesanalys och efter några veckors träning kan du se dina resultat genom att mäta med InBody igen.

Varför?

När du ställer dig på en våg och ser att du gått ner 1 kg, vad är det egentligen du har gått ner? 1 kg fett? Vätska? Muskler? Genom att analysera din vikt med kroppskomposition kommer du få en bättre förståelse för förändringar i din kropp på ett sätt som du kan följa ordentligt.

En InBody-analys hjälper dig att lägga upp en strategi mot just dina målsättningar, förenklar träningsuppföljning och resultaten blir tydligare. Du får underlag för att skapa ett träningsprogram som är baserat på fakta om din kropp. Att kunna följa upp din satsning genom att se nuläge och sen mäta förändringen i kroppssammansättning är mycket motiverande.

Hur?

Testet tar ca 2-3 minuter och genomförs snabbt och smidigt av personal på gymmet. InBody är en bio-impedansmätare som har åtta mätpunkter. Mätprocessen är enkel då du står barfota på en plattform samtidig som du håller i två handtag. För bästa resultat av mätningen ska den ske innan innan frukost. Mäter man sig vid andra tider på dygnet så ska man inte ha ätit på minst två timmar. Det viktigaste är att det är samma förutsättningar vid varje mätning för att kunna få jämförbara resultat. InBody använder sig inte av empirisk data som påverkar testresultatet, därför används InBody i forskning och elitidrott och har en jämförbarhet mot DXA röntgen på 98%.

Pris och övrig info

På Drivkraft erbjuder vi inbodymätningar för endast 149 kr(medlemspris 99 kr)under våra bemannade tider som du finner på första sidan. Önskar du mäta dig andra tider så kostar det 195 kr och bokas via mail reception@drivkraftsolna.se eller tel 08279696. 

Vi rekommenderar att göra mätningen på morgonen på fastande mage. Du behöver inte vara medlem på Drivkraft Solna för att göra en InBodymätning.

Tränar du med någon av våra PT´s minst en gång i veckan så ingår InBodymätningar för att du ska kunna följa dina resultat på bästa sätt.